<$BlogRSDUrl$>

Wednesday, June 30, 2004TolerAntwerpen TolerAntwerpen is een nieuw en breed platform dat een tegengewicht wilt vormen tegen de angst en de onzekerheid van de Antwerpenaar en de daaruit voortvloeiende electorale resultaten. Dat willen we bereiken op een heel eenvoudige manier: door de mensen een goed gevoel te bezorgen. We leven tenslotte in een van de mooiste, veiligste en welvarendste regio’s ter wereld en het wordt er echt niet slechter op. Wel integendeel. En dat willen we maar even kwijt.

Wie of wat is TolerAntwerpen? In eerste instantie is het een overkoepelende vereniging waarbij een aantal organisaties en individuen zich hebben aangesloten ; de reacties waren massaal en enthousiast – een teken dat we met ons gevoel juist zitten. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Want iedereen is welkom, zolang ze hun partijkaart en –programma maar thuis laten. Moet je je per sé bij ons ‘aansluiten’? Neen. Organiseer zelf iets, doe vrijblijvend voorstellen,… Alles kan. We willen bij deze gewoon mensen uitnodigen om zich samen in te zetten voor een bruisende, gastvrije stad. Wat willen we bereiken? Zoals gezegd: de mensen een goed gevoel bezorgen, ze op een laagdrempelige manier doen beseffen dat Antwerpen een fantastische stad is waarin het goed leven is. TolerAntwerpen werkt uitsluitend op een praktische en constructieve manier. Geen speeches, geen ronkende verklaringen, wel veel feest en sociale interactie. Dit heeft niks te maken met persoonlijke overtuigingen, maar wel alles met een fundamenteel besef: het leven is mooi en dat moeten we zo houden. Dan kan het er alleen maar beter op worden.

Concreet: Dit najaar plannen we een grootse, over heel Antwerpen verspreide parade waaraan alles en iedereen kan (en zal) deelnemen; gaande van ‘underground’ sound systems en artiesten tot fanfares, buurtverenigingen, kunstenaars, jonge mensen, oude mensen, linkse jongens en conservatieven. Naar aanloop van die parade organiseert TolerAntwerpen een aantal manifestaties: Poëtische avond DJ / sound system feest (31/07 Muntplein) Rockfestivalletje (Lintfabriek) … Verder schieten er binnenkort ook een aantal zijprojecten uit de startblokken. Zo gaan de Confituur All-Stars, de improvisatiegroep met leden van o.a. DAAU, El Tattoo Del Tigre, Freestyle Fabrik, Traktor, Jimi Tenorband, Civalizee Foundation, FES en Wawadadakwa samen met een aantal gastmuzikanten een eerste –en enige- single opnemen. De opbrengst van ‘Isdaierefiesjeofwa?’ gaat integraal naar TolerAntwerpen. Alle inkomsten uit deze projecten en manifestaties zullen worden gebruikt om de parade te financieren zodat het allemaal gratis kan gebeuren, de drankprijzen laag blijven en iedereen zich die dag uitstekend kan amuseren. Want daar gaat het hem natuurlijk allemaal om.

Ondertussen werd ook een heuse website op poten gezet, waar je alles kan lezen over komende activiteiten, foto’s bekijken, het gastenboek tekenen en nog veel meer. www.tolerantwerpen.be

En is het afgelopen met TolerAntwerpen na de grote parade? Dat hangt helemaal van jullie af. Onze uiteindelijke doelstelling is namelijk: overbodig worden.

TolerAntwerpen: samen maken we er een mooi verhaal van.

Contact: info@tolerantwerpen.be
Bankrekening: 001-4317352-55 Giften zijn meer dan welkom: zo kunnen we flyers laten drukken, de website uitbreiden -en uiteraard in het najaar een groot(s) feest neerzetten!
Ook ideeën voor andere fundraisingprojecten zijn uitteraard welkom: willen jullie een toneelavond, een taartenverkoop of iets anders organiseren voor TolerAntwerpen, laat het ons dan zeker weten!


more ants by bzzzzttting!!!


Comments:

Post a Comment::: to the top :::
(... home / latest posts ...)


::: to the archives & index :::

::: to the lab :::

::: to the lab-archives :::

::: to the pics :::


 • happening • !!! BUSH LIES !!!

  welcome too to:
  www.straatsalaat.tk
  www.streetsalad.tk
  www.nnostress.tk
  www.flikkers.tk
  www.joyco.tk
  www.keldergat.tk
  Creative Commons License
  This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.


  Listed on Blogwise
  This page is powered by Blogger. Isn't yours?