<$BlogRSDUrl$>

Thursday, October 07, 2004Village Petrol 

Bulldozers bijten rond in het dorpse landsschap.De tegenovergelegen psychiatrische verblijven breiden nog maar eens drastisch uit.Zelfs voor een collega van mijn tandarts was er geen ontkomen aan.Overspannen,teveel papiertjes,citroenzuurbevattende drankjes worden aangeprezen ,zoveel bederf en zoveel patienten en weinigen willen nog tandarts worden.
En mijn tandarts vertelde verder:"De tevele papiertjes,wel:soms kom de postbode opdagen met zo'n papier dat ik nog nooit gezien heb, in het gemeentehuis bekijkt de bediende dan met grote verbijsterde blik dat papier dan ook en grijnst: "Tjiens,tjiens,dit formulier,mmm,de eerste keer dat ik dat zie,zal weer een nieuw zijn,grumpf,grumpf.
De psychiatrie:
Je ziet hier al eens een bejaarde man op een mini-fiets,zo'n opvouwbaar seventies- fietsje,over de steenweg razen,opvallend door de amerikaanse southern-vlaggetjes die in groots koordennetwerk aan z'n fiets bevestigd zijn.De eenzame fietser, tegen de wind in.
Zeg !?...die vlaggetjes zijn dat de tevele formulieren van de man niet die hij op zekere dag ,rustig en bevrijd, met de mooi belijnde kleurstelling is beginnen inkleuren. Oefadem...Beterhetovertolligepapierwerkaankoordenhangenengezondrondfietsen dan jezelf verhangen.
En dan heb je Robert,die mocht begeleid alleen wonen tot hij op een zomerse dag aan de rode lichten naar de auto's begon te schelden;hij riep dat er teveel waren en dat ze stinken.Robert werd terug in een achtergebouw , collectief streng gecontroleerd wonen, geplaatst.En...Robert mag buiten,ook soms onder invloed van teveel medicatie zwalpend in de midden van straat of drukke steenweg.De auto's moeten voorzichtig zijn in deze omgeving.Robert kan misschien alzo verongelukken in zijn anti-auto passie.
Winkelen is hier ook interressant:sommige psychiatrische patienten zijn ontwapenend,een fris doordenkertje,een lichtend anti-overkapitalistisch doordenkertje,zo onschuldig eenvoudig;één van hen vraagt het winkelmeisje sinaasappelen,bananen,appelen en een meloentje.Zakje gevuld en...hij stapt op...richting:naar buiten.Het meisje roept hem terug;"meneer,sorry maar u vergeet te betalen" De man antwoord :"Ach kindje,ik ben Jezus,ik hoef niet te betalen";zelfverzekerd stapt de man verder,richting kamertje psychiatrie.En we lachten hem allen opgefrist na.
Regelmatig stapt er ook een klant binnen die Frank Sinatra's" New York,New York" luidkeels voor de winkelmeisjes zingt,een welkome afwisseling tijdens het werk,opgefriste werkvloer.
Zo nu heel en dan verdwijnt er een "patient" voor een nachtje ,men vindt hem,omringd van bierblikjes, in de vroege morgen terug in een tuin van een poepchique villa met zwembad,sauna etc... Een nachtje verblijvend aan villa van een ' nouveau riche',hier neergestreken op zoek naar het dorpse karakter waar ze niet van genieten, met meerdere auto's voor "de zaken" heeft dit dorp een heuse drukke périférique ontwikkeld,mede door een treinspoor waar je de nieuwe geproduceerde auto's,chemische tanks met vervaarlijke genummerde borden en oorlogsmateriaal met je automotor draaiende, voor de gesloten barreel dan meermaals, langdurig ,dagelijks ,kan bewonderen. Geen jonge moedertjes op een dekentje met een boek in het park meer,geen schaapjes,geen koetjes meer.Afgebakende dure speeltuin -
infrastructuren in politie-gecontroleerde parken,de jeugd liefst binnen, dorpsjeugd is overlast.
Witte van Zichems waren te leuk ! En leuk mag niet ! Stress en terreur is de tendens. En consumeren,vrij,creatief dorpsleven gewurgd,enkel privé initiatief liefst,plaatsen waar betaald moet worden,tavernes,binnenspeeltuinen, zo zij 164 euro:geleide basket want waar is het pleintje met de basketbalringen heen ?
Gewoon heen,het was te gratis;te gratis jongerenvermaak.
Gewoon heen, de bomen zijn gerooid, gereed voor meer psychiatrische gebouwen,de graafwerken,tja ....wel misschien vinden ze daar na tevele jaren de reus van de Bende van Nijvel wel,niet voor niks hebbe we de grootste ,dure Delhaize-luxesupermarkt van Belgie of vinden ze de ontbrekende chemische Saddam-wapens in ondergronds geboorde tunnels want die terroristen zitten overal.De mol en de petrol,pal erbovenop settlen psychiatrische patienten zich,ze waren te zwak,te schwekj ?;ze wortelen zich daar op de plaats van de gerooide bomen en degelijk de hun gegeven tijd,velen hebben zich in one-man-show om de zielige waarheden van deze maatschappij gegooid ,de waarheden zingend,fietsend,in overtreding ? of een gezond maar bloedend boereverstand ziet hoe een bange mondgesnoerde ,vatsige fatsoenafgodende elite de koe droogmelkt;de heilige beurskoerskoe.KOEKOE !
De tijdelijke psychoses en het verblijf van een begenadigd vriend beeldhouwer,bronsgieter, brengen hem in dit dorp ertoe met een stok met rode mieren het plaatselijk politiebureel binnen te stappen,de rode mieren in korte stoten op de grond te deponeren en terug op te stappen met de woorden:"hier,dan kunnen jullie weeral een poosje voort met die hardwerkende,simpele beestjes". Dan zet hij zijn weg verder ,een beeldhouwwerk verder.Zijn prachtig zilveren gietsel , jaja:een heilige koe,door de pootjes,liggend;gegoten uit tweedehands zilver bestek kan ik altijd bij hem thuis bezichtigen. Hij zegt het,doet het:Het geldelijk kunstbeleid is voor de grootmedia-geilen,goede zwoegkunst ligt en staat soms levenslang thuis.Laat ze maar zwammen;oren zijn al afgesneden en een werkwijze is een werkwijze,KKK, kategorie koppige kunst zit in het bloed,het woord gulden middenweg bevat gulden,gulden=geld ,blust artistieke passie al te vaak.Hij,beeldhouwer ,metaal is ni te blussen.
Ik denk aan de woorden van mijn uitermate stielbedreven en gedreven tandarts: "Vond jij dat gedicht aan de boerentoren nu zo goed,denk jij dat ik dat ook ni had kunnen schrijven ? ,Is dat nog kunst ?"
"De met doekjes omwonden boerentoren kan me worst weze " antwoorde ik, we lachten;een gevulde kies is meermaals een beter gevoel dan een zoveelste kutvernissage
En tot er weer een V 1 door het ,nu weer kunstfallus-symbool Boeretoren vliegt,dat weer, langdurig gezond boereverstand of drinkt men in schone schijn liever een kortstondig glaasje petrol ?


shared by : Wosky


Comments:

Post a Comment::: to the top :::
(... home / latest posts ...)


::: to the archives & index :::

::: to the lab :::

::: to the lab-archives :::

::: to the pics :::


 • happening • !!! BUSH LIES !!!

  welcome too to:
  www.straatsalaat.tk
  www.streetsalad.tk
  www.nnostress.tk
  www.flikkers.tk
  www.joyco.tk
  www.keldergat.tk
  Creative Commons License
  This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.


  Listed on Blogwise
  This page is powered by Blogger. Isn't yours?