<$BlogRSDUrl$>

Thursday, December 23, 2004Het meisje met de zwavelstokjes 2004  ‘Het meisje met de zwavelstokjes’ staat symbool voor alle thuislozen en daklozen die hun rechten opeisen. Op de affiche stapt ze gezwind vooruit en kijkt ons recht in de ogen. Ze heeft een aantal zwavelstokjes ontstoken tot een fonkelende fakkel. Ze is de stem van de kanslozen.


Op 26 december, tweede Kerstdag, is het van 13 tot 19 uur feest op de Groenplaats te Antwerpen. Op het podium zullen verschillende muzikanten en dichters optreden. Met op kop Roland. Het wordt een kleinschalig, artistiek hoogstaand evenement. Het is de bedoeling om een warme en gezellige sfeer te creëren. Iedereen is welkom. Verschillende organisaties zullen gratis eten en drinken uitdelen.


Dit jaar staat de sociale thematiek van ‘het meisje met de zwavelstokjes’ in het teken van de huisvestingproblemen. ‘Het meisje met de zwavelstokjes’ sluit zich aan bij de eisen van vele welzijnsorganisaties. Op de infostand zal men daaromtrent info kunnen verkrijgen. Geen of slechte huisvesting maakt samen met sociale uitsluiting, kansloosheid, slechte gezondheid, werkloosheid, overmatig druggebruik, ..., deel uit van de verscheiden problematiek van daklozen en thuislozen. DAKvzw, ’t Vlot en Outreach van Free Clinic organiseren de editie 2004 van ‘Het meisje met de zwavelstokjes’. De Stedelijke Armoedecel en Antwerpen Cultuurstad steunen het evenement moreel en financieel. Er wordt voor het project ‘het meisje met de zwavelstokjes’ een kasboek aangelegd dat ten aller tijde beschikbaar is ter inzage voor deelnemers en steunverleners aan het evenement.

Aan organisaties die werken voor daklozen en thuislozen wordt gevraagd om mee te doen met ‘Het meisje 2004’. Dat kan op verschillende manieren.
1. Door de basistekst te onderschrijven. Dezen vormen dan het platform dat de eisen van ‘het meisje met de zwavelstokjes’ ondersteunt. Er worden brieven gestuurd met vermelding van de problematiek en met de eisen naar betrokken diensten en naar het beleid. Oa naar de 5 ministers die in in Belgie die bevoegd zijn voor huisvesting.
2. Door ‘het meisje materieel en financieel te steunen
3. Door taken op zich te nemen
4. Door de doelgroep te betrekken
5. Door promotiemateriaal te verspreiden

DAK vzw

Comments:

Wel,thuislozen,kanslozen enzo...hoeveel hebben er zo'n mooie aangetekende brief van het ocmw ontvangen op 24-12??? GAAN ZE HET blbel. TEGENHOUDEN MET MENSEN HUN UITKERING TE VERLAGEN , MAAK JE GEEN ZORGEN,ZEGT MIJN MSCHPL WERKSTER ,DAT IS NIET BELANGRIJK.In de toekomst zal ik champagne van een minder goed merk moeten drinken,is dat niet belangrijk??? En de timing,de timing.Bij hoeveel mensen hebben ze dat geflikt??? ik stem niet voor trendy klootzakken,maar hoeveel zijn er door zo'n bericht over de streep getrokken???
 
Post a Comment::: to the top :::
(... home / latest posts ...)


::: to the archives & index :::

::: to the lab :::

::: to the lab-archives :::

::: to the pics :::


 • happening • !!! BUSH LIES !!!

  welcome too to:
  www.straatsalaat.tk
  www.streetsalad.tk
  www.nnostress.tk
  www.flikkers.tk
  www.joyco.tk
  www.keldergat.tk
  Creative Commons License
  This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.


  Listed on Blogwise
  This page is powered by Blogger. Isn't yours?