<$BlogRSDUrl$>

Wednesday, January 12, 2005project: Wederopbouw school Tamil Nadu 
Image Hosted by ImageShack.us

Beste geïnteresseerde,

Zoals sommigen onder u weten was ik vorig jaar gedurende 4 maanden in India. In Tamil Nadu (het Zuiden van India) werkte ik mee aan een schoolproject, dat was opgericht om straatkinderen een betere toekomst te geven.

Tamil Nadu is één van de droogste gebieden van heel India. Sinds 2000 kampen de plaatselijke boeren met enorme verliezen omdat de regen uitblijft. Hierdoor zijn heel wat gezinnen genoodzaakt om in de stad te gaan bedelen. De kinderen van deze gezinnen zijn er natuurlijk de grootste dupe van omdat zij niet naar school kunnen. Daarom werd deze school door enkele plaatselijke vrijwilligers opgericht. Ook de ouders kunnen op deze school enkele handvaardigheden leren om een grotere kans te hebben op werk. In september van dit jaar sloeg echter het noodlot toe en brandde deze school volledig af met als gevolg dat deze kinderen weer gedwongen worden om op straat te bedelen.

Momenteel heerst er chaos en zijn er talloze slachtoffers in de kuststreek van deze regio door de vloedgolven van de recente natuurramp. De economische gevolgen voor de bevolking die veelal werkzaam is in de kuststreek zijn enorm.


Image Hosted by ImageShack.us


Hieronder enkele foto’s van de school na de brand


Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us


Samen met twee vrienden organiseer ik op 5 februari 2005 vanaf 18u30, in het Sint-Eduardusinstituut, Broeder Frederikstr. 3 (naast St.-Franciscuskerk) te Merksem een benefietavond ten voordele van deze afgebrande school. Er is Indisch eten voorzien, gevolgd door de Indische film ‘The Monsoon Wedding’ waar u natuurlijk ook van harte welkom bent..

Toegangsprijs voor eten (incl. film) bedraagt 10 euro. De opbrengst van deze benefiet gaat rechtstreeks naar de heropbouw van de school.

U kan ook steunkaarten kopen t.b.v. 2,50 euro/per stuk of een bijdrage storten op het rekeningnummer ‘290-0522417-93’ met de vermelding ‘Wederopbouw school Tamil Nadu’.

Indien u meer wenst te weten over de werking van het project ter plaatse, kan u steeds de website http://users.skynet.be/straatkinderen raadplegen.

Hartelijk dank voor uw interesse,

Cedric Heyligen.


p.s.: u kan toegangskaarten voor de benefietavond of steunkaarten bestellen via:
cedricheyligen@yahoo.com of telefonisch op 0498/ 40 40 58


indialinks

shared by : ce

Comments:

Post a Comment::: to the top :::
(... home / latest posts ...)


::: to the archives & index :::

::: to the lab :::

::: to the lab-archives :::

::: to the pics :::


 • happening • !!! BUSH LIES !!!

  welcome too to:
  www.straatsalaat.tk
  www.streetsalad.tk
  www.nnostress.tk
  www.flikkers.tk
  www.joyco.tk
  www.keldergat.tk
  Creative Commons License
  This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.


  Listed on Blogwise
  This page is powered by Blogger. Isn't yours?